Alternez creațiile din zona  picturii cu  obiecte de artă şi ilustraţii.

Mi-am început drumul în lumea artei devreme, în școală, unde toate caietele mele erau pline cu desene pe ultimile pagini. Apoi drumul meu a continuat, a trecut prin  Universitatea Națională de Arte din București, pe care am absolvit-o in 2001.

Primii pași i-am făcut lucrând în domeniul scenografiei, în mai multe teatre. La început in București. Am ales apoi să mă întorc în Brașov și să  locuiesc aici . Am realizat costumele și decorurile pentru mai multe piese de teatru, colaborînd cu regizori importanți cum ar fi  Alexandru Dabija, la piesa “Colonelul şi păsările” și Alina Hiristea, la piesa  “Harap Alb”. Această perioadă de colaborări din zona teatrului a durat până în anul 2010. Puteti vedea proiectele mele de scenografie aici : http://agata.secelean.carbonmade.com/.

De asemenea, interesul meu pentru bijuteria de autor s-a manifestat printr-o serie de colecții de bijuterii, pe care le-am realizat până în anul 2013.

În tot acest timp, în paralel, am fost tot mai acaparată de interesul pentru pictură și obiecte de artă în tehnică mixtă.

O mare parte a lucrărilor mele sunt o călătorie în lumea mitologiei româneşti, o sursă de inspiraţie aproape de inima mea. Mă inspiră de asemenea  natura şi întâmplările zilnice alături de cei din familia mea, soţul  şi băiatul meu.

Am acumulat experiență în toți acești ani, iar în în anul 2012 am avut ocazia sa ma alătur colegilor mei, ca membru al  Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Pictez pe pânză, uneori pe hârtie, iar în obiectele mele de artă  am o dezvoltat o gama de tehnici experimentale prin care îmbin materiale foarte diferite. Astfel ceramica, alteori vinilul sau porțelanul, se îmbină cu diverși adezivi, lacuri, culori si rășina epoxidică.

Lucrările mele au fost prezente în peste  treizeci de  expoziții de grup (în România și în alte țări) și cinci expoziţii solo.

În anii 2009 și 2011 am participat cu lucrări la Bienala de Artă Lascăr Vorel de la Piatra Neamț.

În anul 2012 lucrăile mele și-au luat zborul către Norvegia și am avut o expoziție personală, numită “Shadows”, în Tromsø , unde au fost întâmpinate cu mult interes, iar o parte din ele și-au găsit o casă primitoare .

O serie de experiențe intense au fost prilejuite de călătoriile  pe care le-am făcut cu ocazia unor  expoziții de grup organizate în  Cipru ( în Limassol ) și Israel ( în Rishon LeZion). Cu aceste ocazii am întîlnit artiștii de acolo și am avut ocazia să văd și să apreciez diferențele culturale.

Din 2018 fac parte și din Clubul Ilustratorilor din Brașov alături de care am participat  la o serie de evenimente de artă.

În 2019 am fost printre participanții selectați la Bienala Albastră din Brașov și Salonul de Miniatură de la Muzeul Pavel Șușară din București

Lucrările mele și-au găsit locul în casele multor iubitori de artă din  țară și din Germania, Anglia, Norvegia și Italia.

Cred în puterea artei de a influenţa viaţa oamenilor şi de a schimba lucrurile în bine. Şi încerc să fac asta prin lucrările mele. Mi s-a spus de mai multe ori că lucrările mele evocă poveşti.
O idee care exprimă crezul meu este că arta poate planta nişte seminţe în minţile oamenilor, unde apoi încolţesc gânduri și idei noi.