Politica de returnare

În această pagină vei găsi informații referitoare la dreptul de retur și cum poți face acest lucru. Îți vom prezenta pe scurt și la obiect tot ce trebuie să știi.
În cât timp pot să returnez un produs
Politica noastră actuală de retur (în concordanță cu legislația în vigoare) prevede returnarea produselor comandate (retragerea din contractul de cumpărare) în maximum 14 zile calendaristice, socotite din momentul în care produsul a intrat în posesia ta (produsul a fost livrat către tine).
Ce produse pot să returnez
Poți să returnezi orice produs cumpărat de la noi (cu excepția produselor personalizate și celor comandate special).
Ce produse nu pot să returnez
Nu poți returna produsele personalizate sau produsele comandate special.
Ce sunt produsele personalizate
Produsele personalizate sunt acele produse care au avut opțiunea și ai ales sa le personalizezi, de exemplu cu un text, mesaj, cerință specială, etc.
Ce sunt produsele comandate special
Produsele comandate special sunt acele produse ce nu se află în stocul nostru curent și care au fost produse special pentru tine, în urma solicitării tale.
Care sunt condițiile de returnare
Pentru a-ți accepta returul, produsele trebuie să ajungă la noi în aceeași stare în care au ajuns la tine, fără a fi deteriorate, zgâriate, sparte, etc., (cu excepția cazului în care produsul a ajuns așa la tine).
Produsele de returnat trebuie să fie însoțite de eventualele accesorii cu care au fost livrate.
Dacă produsele de returnat au fost însoțite de eventuale cadouri, trebuie returnate și acestea.
Care este procedura de returnare
Pentru a solicita un retur de produse te rugam sa trimiți un mesaj de pe site sau un mail cu titlul „Retur produse”. Îți vom răspunde în cel mai scurt timp la mesaj sau prin telefon daca dorești ca să punem la punct detaliile returnării.
Cum trimit pachetul
Noi luăm toate măsurile pentru a ne asigura că produsele noastre ajung la tine intacte. Astfel, te rugăm și pe tine să te asiguri că ambalezi produsele returnate în așa fel încât acestea să nu fie deteriorate la transport. Îți recomandăm să folosești ambalajul lor original, deoarece acesta a fost gândit pentru a asigura protecție maximă.
În cazul în care produsele ajung la noi deteriorate, ne rezervăm dreptul de a refuza returul și/sau rambursarea. Nu-ți face griji: dacă motivul inițial al returului este chiar deteriorarea produsului (cu dovezi foto), vom accepta returul chiar dacă produsele sunt deteriorate.
Atenție: Coletul trebuie să fie trimis fără ramburs la curier. Ne vedem nevoiți să refuzăm orice colet trimis cu opțiunea de ramburs la curier. De asemena, plata transportului pentru retur va fi în sarcina ta.
Cum se face rambursarea sumei plătite
Rambursarea o vom face direct, în contul tău bancar, doar după ce primim și verificăm integritatea produselor returnate. Te rugăm să reții faptul că magazinul nostru nu lucrează cu plați în numerar către clienți, metoda de rambursare agreată fiind transfer în contul bancar al clientului (sau altă modalitate de plata online, în funcție de tipul plății inițiale). De asemenea, dacă vei dori, există posibilitatea generării unui voucher de valoarea produselor returnate pentru a-l folosi pe site-ul nostru. Îți vom rambursa banii în maxim 14 zile calendaristice de la primirea pachetului și acceptarea returului, însă de cele mai multe ori acest lucru se va întâmpla mai devreme.
Ai 14 zile să te răzgândești
Politica noastră actuală de retur (în concordanță cu legislația în vigoare) prevede returnarea produselor comandate (retragerea din contractul de cumpărare) în maximum 14 zile calendaristice, socotite din momentul în care produsul a intrat în posesia ta (produsul a fost livrat către tine).