-
Lucrarea prezinta o specie care există pe planeta Pământ din cele mai vechi timpuri, un animal ciudat din specia "artist".
-
"Amintiri " Acrilice pe pânză, dimensiuni 60 cm X 80 cm . . În poezia Adrianei Weimer, "Memorie", am întâlnit o emoție pe care voiam să o transmit în lucrarea mea. "Ai învăţat să gândeşti timpul ca pe o plantă pe care tu - grădinarul imaginar - o poţi cultiva în mii de soiuri posibile te-ai obişnuit să mă cunoşti aceeaşi - fără început, fără sfârşit - - o frază a cuvântului în care tu să poţi pune toate semnele de punctuaţie şi încă mai crezi că dincolo de golul cuvintelor vezi procreând întreaga materie, în timp ce eu am presat timpul între coperţi de memorie."
-
Una dintre lucrările care fac parte din ciclul "Gânduri". Toate lucrările din acest ciclu au ca numitor comun introspecția.
-
Mi-am dorit să reprezint cele patru anotimpuri în această lucrare. Am vrut ca anotimpurile mele să poarte podoabe de cap din portul popular românesc. Primăvara poartă o "murună" după portul popular din Cizer, judetul Sălaj. Vara poartă o podoabă de mireasă din satul Mândra din Făgăraș. Toamna poartă o podoabă de de mireasă din judetul Arad, iar Iarna, dupa portul tradițional de nuntă din Satu Mare.
-
Uneori coborâm înăuntrul nostru. Avem nevoie să ne îndepărtăm de lumea exterioară și să ne retragem în interiorul nostru. Să stăm acolo o vreme. Să ne limpezim gândurile. Fie că am trecut prin evenimente care ne-au schimbat mult viața sau am trecut printr-o traumă, este necesar să ajungem "acolo" unde căutăm liniștea interioară. Uneori o găsim, uneori nu. Dar important este să coborâm, să încercăm să o găsim. Aceasta a fost ideea care m-a inspirat în această lucrare.
-
Atmosfera unui concert de jazz... Lumini și umbre, contraste puternice...
-
Cei trei crai ai noptii Legenda romaneasca spune că sunt trei crai, trei frați, care stăpînesc timpul nopții. Ei au puterea să lungească timpul ei sau să îl scurteze, după plac. Murgilă, Miază-Noapte si Zorilă sunt cei trei crai. Alearga unul în urma celuilalt, dar nu se întâlnesc niciodată și nici nu se opresc din drum.
-
Lucrarea este inspirata de legenda Ielelor, spirite ale aerului. Se spune că locuiesc în văzduh și prin păduri, au puteri magice și pot zbura. Pot fi intâlnite noaptea prin locuri puțin umblate, cântă foarte frumos și dansează ademenindu-i pe muritori.
-
Dimensiuni -fără ramă- 40 X 30 cm Tehnică mixtă- Monotipie și pictură în culori acrilice pe hârtie
-
Într-una dintre călătoriile mele am ajuns dintr-o întâmplare în Hong Kong. În Hong Kong am aflat că mulți localnici au colivii cu păsări și că sunt sunt "animalele de casă" preferate ale chinezilor, mai ales cele cântătoare. La sfarsit de săptămână puteai să vezi oamenii care, în loc să plimbe câinii dimineața în parc, "isi scot la plimbare" păsările. Vin cu coliviile în parc, fac schimb de impresii și își expun cu mândrie păsările.Așa mi-a venit ideea acestei lucrări. Detalii tehnice: monotipie pe hârtie și intervenție în culori acrilice Dimensiuni :50 cm X 70 cm
-
Tablou din seria realizată de mine "Un tablou pe săptămână/HOPE/ Artă în vremea pandemiei " în perioada de carantină Covid 19 in luna mai 2020. Lucrarea a luat parte la proiectul inițiat de poetul Iv Cel Naiv "Dragoste în vremea pandemiei" pe Facebook în această perioadă. Lucrarea mea a inspirat o poezie creată de Iv Cel Naiv(www.ivcelnaiv.ro) "Scara Cel ce iubește, repede-nvață că inima-i o fortăreață ce-n vremuri de prelungită izolare nici poartă de intrare n-are. Dar dacă ai câteva fire de speranță vei reuși, cu siguranță să meșterești din ele, până la vară muncind din zori în seară o scară."
-
Fata pădurii este un mit care apare în multe locuri în România. Oamenii spun că o întîlnesc unii călători, la ceas de noapte, în pădure. Este frumoasă și te poate face să îți pierzi mințile, să o urmezi. Unii oameni s-au întors după multă vreme acasă, povestind că au fost ținuți captivi de Fata Pădurii. Lucrarea nu este disponibilă.
-
Legenda Fata Pădurii este una dintre preferatele mele și de aceea am facut mai multe versiuni. Aici ea este însoțită de două brehne. Brehnele sunt ființe de legendă, care apar la fel ca ea in pădure, la ceas de noapte. Sunt ființe ciudate care îmbină părți din animale diferite.
-
În lucrare apare Fata Pădurii și două brehne, ființe magice compuse din părți din mai multe animale. La fel ca ea, brehnele apar în fața celor care rătăcesc noaptea în pădure. Tehnica: acrilice pe pânză. Dimensiuni 40 cm X 60 cm
-
Lucrările din perioada asta se leagă între ele prin ideea de speranță. Deși am început seria numită așa anul trecut , ea continuă sub altă formă și anul acesta. În ultima vreme am întâlnit mulți oameni atinși de suferința acestei perioade, de pandemie , în mai multe feluri. Oamenii țin in ei suferinta și merg mai departe cu greu. Licorna sau inorogul a fost din cele mai vechi timpuri un simbol al purității. Am aflat de curând că în heraldică, inorogul era asociat cu luna, în timp ce soarele era reprezentat prin leu. Creatura aceasta este atât de blânda încât nu calcă pe alte creaturi vii atunci când pășește. Se spune că se face văzută mai ales în perioadele de pace si prosperitate. Așadar asociez și eu unicornul meu cu idea de speranță și alinare.
-
Întotdeauna am fost fascinată de harpii. În Odiseea harpiile, fiind niște spirite ale vântului, furau oamenii, ridicându-i în zbor. În alte scrieri erau considerate niște reprezentante ale "lumii de dincolo". În primele scrieri în care sunt menționate nu aveau caracteristicile negative pe care le-au căpătat mai târziu. Se povestește că toate cântau minunat , iar cântecul lor inducea o stare de transă celor care îl auzeau.
-
Lucrarea face parte dintr-o mică serie cu heruvimi inspirată din iconografia creștină. Heruvimii sunt prezenți în multe picturi bisericești ortodoxe . Sunt foarte intelepti,chiar atoatestiutori. Heruvimii sunt a doua ceată din ierarhia îngerească, după serafimi, stând înaintea lui Dumnezeu. Numele de 'heruvim' înseamnă înţelegere deplină" sau "împărtășirea înţelepciunii" în ebraică, ei sunt luminați şi astfel, prin heruvimi, înţelepciunea este transmisă şi altora. Dimensiuni : 30 cm X 40 cm Tehnica: acrilice pe hârtie
-
Întotdeauna heruvimii și reprezentările lor mi s-au părut calde, aducătoare de liniște. Îi vedeam pictați pe pereții bisericilor și mi se păreau fascinanți, cu toate că nu înțelegeam de ce au ochi de pe aripile lor. Mai târziu am aflat că heruvimii au trei perechi de aripi, iar în ebraică înseamnă „a se ruga“, „a binecuvânta“ Ei fac parte dintre îngerii care au ochi pe aripi, văd totul și sunt atoateștiutori.
-
Tehnica: culori acrilicew pe pânză Dimensiuni : 45 cm X 65 cm , neînrămat Preț 1000 lei (preț redus)
-
"I am enough ". "Sunt îndeajuns în toate privințele" este varianta mea de traducere. Este atât de greu să spunem asta și să credem asta. Fiindcă ne considerăm un proiect în lucru , care trebuie îmbunătățit continuu. Prima dată am auzit această idee de la Marisa Peer, cunoscuta terapeută din Marea Britanie. Și mi s-a părut că sună ciudat. Apoi, citind și ascultând mai mult despre asta mi-am dat seama că este o idee care îți poate influența mult viața. Asta m-a inspirat și am început această lucrare. Tabloul a făcut parte din expoziția de grup "Cu o floare nu se face primăvară" de la Muzeul de Artă din Brașov din martie 2022.
-
Dimensiuni : 50 cm X 40 cm Tehnică mixtă - monotipie și culori acrilice pe hârtie
-
Acrilice pe pânză Dimensiuni : 30 cm X 40 cm Tabloul are agățătoare Înrămarea este opțională. Cei care au mai achiziționat o lucrare de la mine au o reducere de 10 % din prețul afișat pe site.
-
Kintsugi sau kintsukuroi (reparatia cu aur) este un obicei japonez vechi de secole. Arta Kintsugi datează de la sfârșitul secolului XV și iși are rădăcina în filosofia japoneză wabi-sabi care înseamnă a găsi frumusețe în imperfecțiuni. Asta tratează distrugerea, spargerea și repararea ca pe o parte a istoriei obiectului, nu ca pe ceva care trebuie ascuns, mascat. O interpretare a lipirii cu aur a vaselor crăpate este că accidentele și greutățile nu ar trebui disprețuite, ci valorificate. De multe ori, Kintsugi face ca vasele sparte să arate mult mai frumos decât înainte. La fel și inima nostră poate fi reparată lipind bucățile sfâșiate cu aurul experienței, ea devenind astfel mai puternică și mai rezistentă decât înainte. Putem deveni mai rezilienți, mai puternici și mai frumoși trecând prin durere și suferință .
-
Legenda spune că Sorbul, fiinta mitologică, trăiește în mări și în lacuri. Când soarbe apele lacurilor, ridică în ceruri şi broaştele, pe care le aduce apoi la pământ, odată cu ploaia. Lumea spune că arată ca un peşte uriaş, dar de fapt, nimeni nu l-a văzut vreodată bine. În Evul Mediu, ruşii şi românii de la gurile Dunării le povesteau genovezilor că Sorbul stă ascuns adesea într-un vârtej alb de ape şi că din el trage pe fundul mării păsări, corăbii . Când e secetă mare în Dobrogea se spune că Sorbul a ieşit pe mal şi a sorbit apele râurilor şi ale lacurilor, pentru a-i pedepsi pe muritori pentru diverse vini. Uneori, este învăluit într-o ceaţă neagră şi deasă şi îşi aşteaptă prada…
-
Maternitate Mama care ar dori să îi păstreze pe copii în pantecul ei, protejați de toate relele de afară.
-
Dimensiuni :90 cm X 90 cm Tehnică : culori acrilice pe pânză Prețul este redus în această perioadă (prețul inițial a fost 2400 lei)
-
Dimensiuni :70 cm X100 cm Tehnică : culori acrilice pe hârtie Lucrare înrămată cu ramă de culoare verde și sticlă.